Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Όταν παίξεις πες μου…




Τι περίεργος που ήταν ο χθεσινός αγώνας; Στη 10η μόλις κίνηση, ο Kamsky είχε 25 λεπτά εναπομείναντα χρόνο, ενώ ο Topalov είχε μία ώρα και σαράντα-πέντε λεπτά. Εκεί που όλα έδειχναν ότι θα είχε πρόβλημα από χρόνο και η παρτίδα θα τελείωνε σχετικά νωρίς, ο Αμερικανός άλλαξε συμπεριφορά και άρχισε να παίζει κυριολεκτικά αστραπιαία. Μάλιστα, στη 19η κίνηση έπαιξε Bxg6 και σηκώθηκε από το τραπέζι, αφήνοντας τον Topalov να μετράει την εξαιρετικά πολύπλοκη θέση.

Ο τρόπος που σηκώθηκε, αφήνοντας την άδεια καρέκλα του να στριφογυρίζει μπροστά από τον Topalov ήταν ιδιαίτερα προκλητικός.

Η παρτίδα συνεχίστηκε στους ίδιους ρυθμούς και στην 22η κίνηση ο Kamsky σταμάτησε το χρονόμετρό του στα 3 λεπτά, ενώ ο Topalov είχε περίπου μία ώρα. Θα λέγαμε ότι η παρτίδα χάθηκε περισσότερο από την κακή διαχείριση του χρόνου, παρά από την κακή θέση που προέκυψε αργότερα. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς του αγώνα, οι παίκτες δεν έχουν 30 δευτερόλεπτα προσαύξηση και δεν ισχύει το quick play finish.


Σχετική Αναφορά στους κανονισμούς του ημιτελικού Kamsky Topalov.

Κάθε παίκτης θα έχει στη διάθεσή του 120 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις, 60 λεπτά για τις επόμενες 20 κινήσεις και 15 λεπτά +30 δευτερόλεπτα σε κάθε κίνηση για την υπόλοιπη παρτίδα (από την 61η κίνηση και έπειτα).


4 σχόλια:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

"Φίλε όταν παίξεις πες μου!" Καλό!

Μου θυμίζει το άλλο καλό : "Μάνα, αν αργήσω, φάε!"

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι Παναγιώτη! Βασικά, όταν τον είδα να σηκώνεται αυτή η ατάκα μου ήρθε στο μυαλό. Και χθες είχε πολύ πλάκα. Δεν ξέρω αν παρακολούθησες την παρτίδα ζωντανά. Ο Topalov κοίταζε τη σκακιέρα κανονικά και ο Kamsky χάζευε τη γιγαντοοθόνη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Να σου πω τη μαύρη αλήθεια, δεν είχα καθόλου χρόνο για να δω την παρτίδα και την αναμετάδοση. Στα πεταχτά τη βλέπω την άλλη μέρα. Που είσαι νιότη που λεγες πως θα γινόμουν άλλος...Από τα δικά σας ιστολόγια μαθαίνω τα νεα. Καλά είναι κι έτσι όμως.

Πάντως σήμερα κέρδισε καθαρά ο Ρωσοαμερικανός. Αλήθεια, ο πατέρας του αυτουνού που τον ήθελε παγκόσμιο πρωταθλητή και μετά παγκόσμιο γιατρό, τι απέγινε;

Χρήστος είπε...

Καλή ερώτηση. Δυστυχώς δεν έχω ιδέα. Όπως και να έχει πάντως δεν θα μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος, βλέποντάς τον να κερδίζει τον Shirov στον τελικό παγκοσμίου κυπέλλου το 2007.

Στείλτε email στον blogger!

SNAPIT screen capture

SNAPIT screen capture
Digeus software - Don't waste time cropping your captures. Take a "snapshot" of anything exactly what you need, with just a click.