Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Capelle la Grande 2009

Capelle la Grande 27/02-07/03-2009






Το ΟΠΕΝ του Cappelle είναι ίσως το μεγαλύτερο σκακιστικό ΟΠΕΝ του κόσμου, το οποίο έχει μονάχα ένα γκρουπ δυναμικότητας. Το γραφικό Cappelle που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Δουνκέρκη της Γαλλίας, διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1984, γεγονός που το καθιστά κορυφαίο σε οργάνωση και συνέπεια. Σε αυτό συμμετέχουν κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι σκακιστές από όλο τον κόσμο, με αποκορύφωμα τη διοργάνωση του 2008. Πέρυσι στο Cappelle έδωσαν το παρόν περισσότεροι από 600 σκακιστές μεταξύ των οποίων 98 GM!

Όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα, με τη λήξη του τουρνουά προκηρύσσεται η ακριβής ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής του επόμενου. Μπορείτε να δείτε την αντίστροφη μέτρηση στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης.





Οι αμέτρητες ξύλινες σκακιέρες, ο πανέμορφα διακοσμημένος χώρος, με τα σημαιάκια των χωρών των σκακιστών, καθώς επίσης και οι κλασικές στολές των διαιτητών είναι μόνο ένα μικρό δείγμα του σεβασμού που έχουν οι Γάλλοι για τους σκακιστές που υποδέχονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προοικονομίας των διοργανωτών, είναι η σημερινή ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους. Αναφέρουν ότι έχουν φροντίσει να παραλάβει τους προσκεκλημένους σκακιστές που συμμετέχουν μέχρι τις 27/2 στο τουρνουά του Rochefort ένα minibus για να προλάβουν το τραίνο τους για Δουνκέρκη.

Παρόλο που έχει περισσότερο από δύο εβδομάδες μέχρι να ξεκινήσει αυτή η γιορτή του σκακιού, οι φετινοί συμμετέχοντες ανέρχονται κιόλας στους 470!

Μέχρι στιγμής μοναδική συμμετοχή από τη χώρα μας, είναι αυτή της WGM Μαρίνας Μακροπούλου. Περιμένουμε να δούμε αν θα ακολουθήσουν και άλλες. Θυμίζουμε ότι πέρσι ο Βασίλης Κοτρωνιάς ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τους Gashimov Vugar, Arutinian David, Fedorchuk Sergey, Kryvoruchko Yuriy, Chernyshov Konstantin, Deviatkin Andrei και LAmi Erwin. Πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση της Yelena Dembo που κατέλαβε την 154η θέση με 5 στα 9.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε email στον blogger!

SNAPIT screen capture

SNAPIT screen capture
Digeus software - Don't waste time cropping your captures. Take a "snapshot" of anything exactly what you need, with just a click.