Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ένας ΠΑΠ από άλλο ανέκδοτο!


Πέμπτη 12, Μαρτίου 2009

Παπαιωάννου Ιωάννης (2609) 1-0 Tiviakov Sergei (2685)

*Ο Ολλανδός GM Tiviakov Sergei είναι ο περσινός πρωταθλητής Ευρώπης και μέχρι εχθές ένα από τα φαβορί της φετινής διοργάνωσης.



-Μην σας ξεγελάει το χαμόγελο-


Δε χρειαζόταν η χθεσινή εκπληκτική νίκη του Γιάννη για να μας επιβεβαιώσει αυτό που είδη γνωρίζαμε από πέρυσι. Ο Παπ είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα σύμφωνα με τον οποίο… «Η επιτυχία είναι 90% σκληρή δουλειά και 10% ταλέντο!».

Με τον Γιάννη συμβαίνει το εξής παράδοξο. Παρόλο που σχεδόν έχει εγκαταλείψει το αγωνιστικό σκάκι, (αφού οι εμφανίσεις του όλο και λιγοστεύουν) κάθε φορά που συμμετέχει σε μια διοργάνωση μοιραία πρωταγωνιστεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περσινή του εμφάνιση στο Πανευρωπαϊκό του Plovdiv, όπου τελείωσε τη διοργάνωση αήττητος ισοβαθμώντας στην 11η θέση, κερδίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο κύπελλο.

Ενδεικτικό της σκακιστικής «αποχής» του είναι οι διαθέσιμες παρτίδες του στην ιστοσελίδα της FIDE (το αρχείο περιέχει παρτίδες από το 2008 και έπειτα) και η διαφορά τους σε σχέση με αυτές των υπολοίπων σκακιστών του επιπέδου του. Για παράδειγμα ο αντίπαλός του Tiviakov Sergei έχει 325 αξιολογημένες παρτίδες. Ο Κοτρωνιάς Βασίλης που βρίσκεται σχεδόν στα ίδια ΕΛΟ με τον Γιάννη έχει 256, ενώ ο Γιάννης έχει μόλις 68 (με 7,5% ήττες - 0% με τα λευκά)!!

Με δεδομένα τα παραπάνω, μάλλον θα έπρεπε να χαρακτηρίσουμε τον Παπ ίσως τον ισχυρότερο ερασιτέχνη στον κόσμο! (άλλωστε η κατάταξή του παγκοσμίως αυτή τη στιγμή είναι νρ.150)




-Στο ρόλο του ιπτάμενου Ολλανδού, ο Tiviakov Sergei-



Γιάννη από όλη την σκακιστική Έδεσσα… ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπαϊωάννου είναι ο καλύτερος σκακιστής του 20ου και του 21ου αιώνα.Αν ζούσε σε χώρα με προηγμένη σκακιστική παιδεία τώρα όλος ο κόσμος θα μιλούσε γι'αυτόν.Είμαι πολύ περήφανος που το γνωρίζω τον Γιάννη προσωπικά και θεωρώ μεγάλη μου τιμή που με εκτιμά σα φίλο.

Παναγιώτης Ερμείδης σκακιστής στο σύλλογο ΣΟΘΘ-ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

Στείλτε email στον blogger!

SNAPIT screen capture

SNAPIT screen capture
Digeus software - Don't waste time cropping your captures. Take a "snapshot" of anything exactly what you need, with just a click.