Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Κοτρωνιάς εναντίον bigAl

και τώρα... οι δυό τους!



Με το τέλος του 4 γύρου και έχοντας πετύχει το απόλυτο ο Βασίλης Κοτρωνιάς βρέθηκε στη πρώτη σκακιέρα αντιμέτωπος με τον Ισραηλινό GM Roiz, Michael. Ο Έλληνας σκακιστής πήρε μονάχα μισό βαθμό από τον πέμπτο κατά σειρά αγώνα, σε μια παρτίδα κατά τη διάρκεια της οποίας, θεωρητικά τουλάχιστον είχε την πρωτοβουλία. Όπως φάνηκε και από την αντίδραση του ίδιου η ισοπαλία στη συγκεκριμένη θέση ήταν ένα αποτέλεσμα περισσότερο αρνητικό και λιγότερο θετικό. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος, που εξάντλησε όλο το παραπάνω χρόνο του (30 λεπτά) στη τελευταίες κινήσεις του, προσπαθώντας να βρει τη νίκη από μια θέση θεωρητικά ισόπαλη.

Παρόλα αυτά, η μέχρι τώρα εξαιρετική του απόδοση είναι αυτή που τον διατήρησε στη πρώτη θέση και καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει τον πρώην Σοβιετικό GM Beliavsky, Alexander G η ‘big-Al’ όπως είναι το παρατσούκλι του. Οι δύο σκακιστές φαίνεται πως έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μεταξύ τους, έχοντας καθένας από μια νίκη στις δύο και μοναδικές συναντήσεις τους. Στην πιο πρόσφατη, ο Beliavsky ήταν αυτός που κέρδισε με τα λευκά σε μια Ινδική του Βασιλιά.

Θα περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τη σημερινή παρτίδα τους στις 17:00 με την ελπίδα ότι ο Έλληνας πολυνίκης θα κάνει την υπέρβαση και θα κερδίσει τον αντίπαλό του, ώστε να παραμείνει στην κορυφή. Παράλληλα, στη δεύτερη σκακιέρα θα αγωνίζεται ο GM Gashimov, Vugar με τον GM Berg, Emanuel και στη τρίτη ο GM Socko, Bartosz με το μεγαλύτερο ίσως όνομα του τουρνουά, τον GM Svidler, Peter. Τόσο ο Svidler όσο και ο Gashimov είναι πιθανοί αντίπαλοι του Έλληνα σκακιστή μέσα στις επόμενες ημέρες.


*Επιλέγοντας τη φωτογραφία, σήμερα (1-2-09) μετά τις 17:00 θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε ζωντανά τη παρτίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε email στον blogger!

SNAPIT screen capture

SNAPIT screen capture
Digeus software - Don't waste time cropping your captures. Take a "snapshot" of anything exactly what you need, with just a click.