Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Η παρτίδα του μήνα




Κάθε παρτίδα έχει την χάρη της. Και μόνο το γεγονός ότι δύο άνθρωποι, καταναλώνουν χρόνο και σκέψη στην προσπάθεια δημιουργίας της, καθιστά την κάθε μια από αυτές ξεχωριστή. Ωστόσο, μερικές φορές, είτε λόγω ενός ωραίου συνδυασμού, είτε και λόγω του συμβολικού χαρακτήρα της, μια παρτίδα μας κάνει να την προσέξουμε λιγάκι παραπάνω.




Σκόπευα να δημοσιεύσω, μια παρτίδα που θα ξεχώριζα, από αυτές που παίχτηκαν στο πρωτάθλημα ΚΔ Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα. Όταν όμως χθες βράδυ μου ήρθε σε μήνυμα στο κινητό, η παρακάτω παρτίδα με τα σχόλια του φίλου μου του Παναγιώτη,(τα οποία όσο και να θέλω δεν μπορώ να τα μοιραστώ μαζί σας) μου ήταν αδύνατο να αντισταθώ στον πειρασμό.

Στην συγκεκριμένη παρτίδα αποδεικνύεται περίτρανα, ότι η περίφημη σκανδιναβική του Παναγιώτη, μπορεί να προκαλέσει και τους ποιο έμπειρους. Ο βετεράνος υποψήφιος μαιτρ Σκόνδρας Σταύρος, που αγωνίζεται επί σειρά ετών στο σύλλογο Συκέων, δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να κερδίσει το δ5 του Τσικρικώνη.

*Στην 24η κίνηση αν η ντάμα έκοβε τον ίππο στο δ3, ο Παναγιώτης μέτρησε: 24…Ιγ2+!, 25.Β:γ2-δ3!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε email στον blogger!

SNAPIT screen capture

SNAPIT screen capture
Digeus software - Don't waste time cropping your captures. Take a "snapshot" of anything exactly what you need, with just a click.