Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Ο νέος συνεργάτης του blog Αντώνης Βραγοτέρης

Σύντομο βιογραφικό του Αντώνη Βραγοτέρη

Γεννήθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας, όπου και είχε την πρώτη του επαφή με το σκάκι από πολύ μικρός. Δεν είχε προπονητή και έμαθε σκάκι μελετώντας τα ελάχιστα σκακιστικά βιβλία που υπήρχαν τότε, όπως «το σκάκι» του Σιαπέρα.

Ο πρώτος του σύλλογος ήταν ο Αριστοτέλης Φλώρινας και η πρώτη του επίσημη σκακιστική εμφάνιση, ήταν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων στα 15, όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε μία πολύ καλή εμφάνιση, ενώ την ίδια χρονιά συμμετείχε και στη Βαλκανιάδα.

Από τα 19 του ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου άνοιξε μαζί με το Στράτο Γρίβα, παράλληλα με τις σπουδές του, το πρώτο σκακιστικό κατάστημα (ΚΑΙΣΣΑ) στη βόρεια Ελλάδα.

Από τους πολλούς συλλόγους στους οποίους αγωνίστηκε, ξεχωρίζουν τα 9 διασυλλογικά πρωταθλήματα στο Ηράκλειο Κρήτης, 1 στο Σ.Ο. Καβάλας και 1 στον Κύδωνα Χανίων.

Σιγά σιγά ασχολήθηκε με τη προπονητική, που την αγάπησε εξίσου με το αγωνιστικό σκάκι. Χαρακτηριστικό δείγμα της προπονητικής του πορείας, ήταν η επί σειρά ετών, ιδιότητα του ομοσπονδιακού προπονητή, όπου είχε την τύχη να προπονεί από μικρή ηλικία, τους ισχυρότερους γκραν-μαιτρ που είχε ποτέ η πόλη της Θεσσαλονίκης. (Παπαιωάννου Ι., Μπανίκας Χ., Χαλκιάς Σ., Μαστροβασίλης Θ. και Μαστροβασίλης Δ.)

Σήμερα διατηρεί και τις δύο σκακιστικές του ιδιότητες, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτή της προπονητικής. Αγωνίζεται στη Σκακιστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης «Ο Γαλαξίας», κατέχει τον τίτλο του Μαιτρ της FIDE, ενώ έχει και δύο νόρμες Διεθνούς Μαιτρ.

Το σκακιστικό του στυλ είναι ιδιαίτερα οξύ και μαχητικό, με αποτέλεσμα να έχει αρκετές καλές εμφανίσεις με γκραν-μαιτρ.

Ο Αντώνης Βραγοτέρης σε μια συνεργασία με το σκακιστικό blog της Έδεσσας, θα δημοσιεύει ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναλύσεις παρτίδων, σκακιστικά προβλήματα, μαθήματα κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε email στον blogger!

SNAPIT screen capture

SNAPIT screen capture
Digeus software - Don't waste time cropping your captures. Take a "snapshot" of anything exactly what you need, with just a click.