Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Χάθηκε η Σικελική;;



Δεν μπορώ να πω ότι παραπονιέμαι. Με τον Μπανίκα να κερδίζει στη πρώτη σκακιέρα τον Akopian, τον Παπ και τον Χαλκιά να είναι οι κύριοι ΔΕΝ ΧΑΝΩ το μόνο που έλειπε να δει ο Έλληνας ο σκακιστής ήταν τον Κοτρωνιά να παίζει αντίπαλος με την Κάρο-Καν του Vallejo Pons.

Μπορεί να μην την μετέδιδε η Nova, αλλά επειδή ο Βασίλης έπαιζε στην 8η σκακιέρα, μπορούσαμε να τον παρακολουθήσουμε από τη σελίδα της διοργάνωσης. Αν ο Vallejo ήξερε ελληνικά και δεν είχε καλύτερη δουλειά να κάνει από το να ενημερώνεται για τις σκακιστικές εξελίξεις από το ιστολόγιο της Έδεσσας, θα του έκανα την ερώτηση… «Γιατί ρε Vallejo παίζεις γ6;; Χάθηκε η Σικελική;; Δηλαδή τι πρέπει να κάνει ο άνθρωπος για να σας πείσει ότι την κατέχει την άμυνα;»


*Θα ήθελα κάποια στιγμή να με αξιώσει ο Θεός, από κλήρωση του ελβετικού, να καθίσω απέναντι από τον Βασίλη (έστω στον πρώτο γύρο). Να του παίξω 1. …γ6 και να εγκαταλείψω!




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και ο σημερινός αντίπαλος την ίδια άμυνα επέλεξε απέναντι στον Κοτρωνιά,φαίνεται οτι δεν βάζουν μυαλό...

Χρήστος είπε...

Τι να πει κανείς;; Εκτός από την περιέργεια και ο εγωισμός σκότωσε τη γάτα; (Gata... στην πρόσφατη περίπτωση του ημιτελικού παγκόσμιου πρωταθλήματος, με τον Kamsky να επιμένει στη Γαλλική εναντίον του Veselin.)

Στείλτε email στον blogger!

SNAPIT screen capture

SNAPIT screen capture
Digeus software - Don't waste time cropping your captures. Take a "snapshot" of anything exactly what you need, with just a click.