Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Jennifer Shahade



Η Αμερικανίδα WGM Jennifer Shahade είναι συγγραφέας, σκακίστρια, ημιεπαγγελματίας παίκτρια του poker και φανατική φεμινίστρια. Έχει κερδίσει δύο φορές το γυναικείο πρωτάθλημα σκακιού της χώρας της (2002, 2004) ενώ συγχρόνως κατέλαβε την 17η θέση μεταξύ 1200 παικτριών poker στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών.

Αναφορές για την ίδια, έχουν γίνει μεταξύ άλλων και στις NY Times, στο περιοδικό New In Chess, στις LA Times, καθώς επίσης και στα διεθνή περιοδικά Games Magazine και Chess Life Magazine. Είναι γνωστή, κυρίως από το ανατρεπτικό και ιδιαίτερα προκλητικό βιβλίο της, το οποίο έχει τίτλο «Chess Bitch: Women in the Ultimate Intellectual Sport».

Στο ιστολόγιό της μπορεί κανείς να ενημερωθεί για το βιβλίο της, καθώς επίσης και να ακούσει τη συνέντευξη που έδωσε στο WNYC και στον Leonard Lopate. Στη συνέντευξη αυτή, αναφέρει μεταξύ άλλων μια προσωπική εμπειρία της από τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Garry Kasparov, οποίος είχε κάνει σύμφωνα με την ίδια, πολλά αντι-φεμινιστικά σχόλια. Από τη συνέντευξη δεν θα μπορούσε να λείψει φυσικά και η σχετική αναφορά στον Bobby Fischer και το πόσο επηρέασε η κατάληξη της ζωής του, την ανάπτυξη η μη του σκακιού στις ΗΠΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε email στον blogger!

SNAPIT screen capture

SNAPIT screen capture
Digeus software - Don't waste time cropping your captures. Take a "snapshot" of anything exactly what you need, with just a click.