Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Πανευρωπαϊκό 2009 - Τελικά





Εξαιρετική η εμφάνιση των Ελλήνων σκακιστών και φέτος στο πανευρωπαϊκό ατομικό πρωτάθλημα. Αιχμή του ελληνικού δόρατος ήταν και πάλι ο Γιάννης Παπαϊωάννου, που ισοφάρισε την περσινή του απόδοση με 7,5 βαθμούς (η οποία του χάρισε και την πρόκριση στο παγκόσμιο κύπελλο). Με μοναδική ήττα από τον Inarkiev Ernesto (ισοβάθμησε στην πρώτη θέση) και συνολική απόδοση 2707 ΕΛΟ, ο Γιάννης ισοβάθμησε φέτος στη 12η θέση.

Ξεχώρισαν ακόμα, ο Κοτρωνιάς Βασίλης με 7 βαθμούς και ο Μπανίκας Χρήστος με 6,5. Ακόμα και αν δεν το δείχνει η απόδοση ορισμένων σκακιστών μας, σχεδόν όλων οι εμφάνιση ήταν αρκετά καλή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Στέλιος Χαλκιάς, που μέχρι τον 6ο γύρο έδειχνε ότι θα συνεχίσει με εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά από τη στιγμή που έκανε την πρώτη του ήττα από τον Guseinov Gadir (επίσης ισοβάθμησε στην πρώτη θέση όπως και ο Inarkiev) συνέχισε με κακή ψυχολογία. Μεταξύ άλλων, θα ήθελα να αναφέρω ότι η πρώτη του παρτίδα είναι πραγματικά πανέμορφη από την αρχή μέχρι το τέλος της και αξίζει να την αναζητήσετε στην greekbase. (Χαλκιάς – Aleskerov)

Άτυχος ήταν ο διεθνής μας μαιτρ Γεωργιάδης Ιωάννης που με νίκη στον τελευταίο του αγώνα θα αποκτούσε μία ακόμα νόρμα γκραν μαιτρ. Ωστόσο η συνολική του απόδοση έφτασε τα 2544 ΕΛΟ!

Δείτε αναλυτικότερα την κατάσταση όλης της ελληνικής συμμετοχής στη σελίδα του greekchess.com.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε email στον blogger!

SNAPIT screen capture

SNAPIT screen capture
Digeus software - Don't waste time cropping your captures. Take a "snapshot" of anything exactly what you need, with just a click.