Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009

Anatoly Karpov International School of Chess-Επιλέξτε τη φωτογραφία για να περιηγηθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα-Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Anatoly Karpov δημιούργησε το πρώτο διεθνές σχολείο σκακιού στο Lindsborg του Kansas των ΗΠΑ, το οποίο και φέρει το όνομά του. Έκτοτε ο Anatoly δημιούργησε αρκετά ακόμα τέτοια σχολεία σε όλο τον κόσμο.

Μεταξύ άλλων, ο Karpov φρόντισε να δημιουργήσει μια σειρά μαθημάτων στο διαδίκτυο, για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν σε κάποια σχολή.
Για περίπου δύο δεκαετίες ο Karpov προσπαθεί με κάθε μέσο να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του σε κάθε άνθρωπο που έχει θέληση να μάθει.

Είναι αλήθεια ότι ο Kasparov είναι αυτός που έκανε το σκάκι δημοφιλές, αλλά ο Karpov είναι αυτός που φρόντισε η πρόσβαση στη γνώση να είναι εύκολη για όλους τους σκακιστές. Μέχρι τότε, αν κάποιος ήθελε να μάθει τα μυστικά του σκακιού, έπρεπε ίσως πρώτα, να φροντίσει να μάθει ρώσικα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε email στον blogger!

SNAPIT screen capture

SNAPIT screen capture
Digeus software - Don't waste time cropping your captures. Take a "snapshot" of anything exactly what you need, with just a click.