Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Γιβραλτάρ 2009 – Τελικά Αποτελέσματα


Βλέποντας τα αποτελέσματα του σκακιστικού φεστιβάλ του Γιβραλτάρ για το 2009, έρχεται στο μυαλό μας το γνωστό λαϊκό άσμα "Ότι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο". Ο μοναδικός Έλληνας σκακιστής που συμμετείχε στη διοργάνωση ο Βασίλης Κοτρωνιάς, παρά το εξαιρετικό ξεκίνημά του με τέσσερεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες αρκέστηκε τελικά στη 37η θέση (με 6 βαθμούς σε 10 αγώνες). Φυσικά, το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό, τουλάχιστον σε σχέση με την εικόνα που είχαμε μετά τους πρώτους 5 γύρους όπου βρισκόταν 1ος στη βαθμολογική κατάταξη. Παρόλα αυτά έχουμε να κρατήσουμε ορισμένα θετικά στοιχεία, όπως μεταξύ άλλων το γεγονός ότι ο Έλληνας GM πέτυχε νίκες με τους σκακιστές: GM Nakamura, Hikaru 2699, GM Harikrishna, Pentala 2673 και GM Sokolov, Ivan 2657.




-Επιλέξτε τη φωτογραφία για να δείτε τις παρτίδες του Βασίλη Κοτρωνιά, όπως αυτές δημοσιεύονται στη Greekbase-





Αλλά και γενικότερα η διοργάνωση του Γιβραλτάρ επεφύλασσε εκπλήξεις στο τέλος της, αφού οι GM Milov, Vadim και GM Gashimov, Vugar, που μέχρι το τέλος βρίσκονταν στη πρώτη θέση, έκαναν ισοπαλία, με αποτέλεσμα οι GM Harikrishna, Pentala, GM Svidler, Peter και GM Nakamura, Hikaru που βρίσκονταν μισό βαθμό πίσω να τους φτάσουν. Τελικός νικητής αναδείχθηκε ο GM Svidler, Peter αφού κέρδισε στη διαδικασία άρσης της ισοβαθμίας ‘tie breaks’ τον GM Milov, Vadim.



Svidler - Milov (tie breaks)




*Προσωπική άποψη… εξαιρετική αίσθηση προκαλεί η ασυνήθιστη εμφάνιση του Βασίλη, με μπλούζες μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων. Ελπίζω στο μέλλον να τον δω και με τη μπλούζα της ομάδας μου της Newcastle.

**«Βασίλη, αν νομίζεις ότι δεν σου πάνε τα ασπρόμαυρα, έχουμε ωραιότατες φανέλες εκτός έδρας!!!»






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε email στον blogger!

SNAPIT screen capture

SNAPIT screen capture
Digeus software - Don't waste time cropping your captures. Take a "snapshot" of anything exactly what you need, with just a click.