Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

Η «Σκακιστική Άνοιξη» Αττικής



Όνομα Συλλόγου: Σκακιστική Άνοιξη

Έδρα: Άνοιξη Αττικής (20ο χιλιόμετρο Αθηνών-Λαμίας)

Χρονολογία Ίδρυσης: Ιούνιος 2006

Επιτυχίες: Κυπελλούχος Αττικής 2007 από 64 σωματεία, Πρωταθλήτρια Β’ εθνικής Αττικής 2007 (με 7/7 νίκες), 2η στην Αττική στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού 2007 (28 ομάδες), 3η θέση στο κύπελλο Αττικής 2008.

Ο Σκακιστικός Σύλλογος της Άνοιξης απαρτίζεται από νέα άτομα, με όρεξη για την ανάδειξη του αθλήματος στον τόπο τους και τη μεταλαμπάδευση των σκακιστικών τους γνώσεων στους μικρούς σκακιστές, που κάνουν μαθήματα εκεί. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μέσα σε δύο χρόνια ανέβηκαν δύο κατηγορίες και έχουν ήδη στην τροπαιοθήκη τους 5 σημαντικά τρόπαια.

Από τα χαρακτηριστικά των παικτών του συλλόγου, δύο είναι αυτά που προκαλούν αίσθηση. Ο υψηλός μέσος όρος ΕΛΟ για μια σχετικά νεοϊδρυθείσα ομάδα [ΕΔΩ], καθώς και ο μέσος όρος ηλικίας των ενεργών σκακιστών που δεν ξεπερνάει τα 20! Ειδικά το δεύτερο στοιχείο είναι πολύ σημαντικό, καθώς τέτοια ποιότητα και βάθος σκακιστών σε τόσο νεαρή ηλικία, δεν βρίσκεται συχνά ούτε σε ομάδες καταξιωμένες επί σειρά ετών.

Όπως φαίνεται και από το ιστολόγιο του συλλόγου, τα μαθήματα γίνονται πολύ οργανωμένα, αφού τα παιδιά παίρνουν ύλη για μαθήματα, ακόμα και στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου [ΕΔΩ]. Ακόμα, ο Σύλλογος διαθέτει έμπειρους σκακιστές, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στο top100 των ανδρών στην Ελλάδα (Γκόριτσας Χρήστος, Λογοθέτης Σωτήριος).

Ο Κων/νος Σκαπέρδας, είναι ο πρόεδρος του συλλόγου και διαχειριστής του ιστολογίου Anoixichess. Είναι άνθρωπος που αγαπάει το άθλημα και στη προσπάθεια ανάπτυξής του, επιμελείται αυτό το πολύ ωραίο ιστολόγιο, το οποίο και ενημερώνει σχεδόν καθημερινά.

Για περισσότερες πληροφορίες, αποταθείτε στο mail του συλλόγου. [email]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε email στον blogger!

SNAPIT screen capture

SNAPIT screen capture
Digeus software - Don't waste time cropping your captures. Take a "snapshot" of anything exactly what you need, with just a click.