Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009

1o σκακιστικό OPEN Λέρου "Artemis Cup 2009"
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19.07.2009

Με επιτυχία τελείωσε σήμερα 19.07.2009 το 1ο Ανοικτό τουρνουά σκάκι Λέρου “Artemis Cup”. Για εννέα ημέρες εβδομήντα δύο (72) σκακιστές και σκακίστριες από 13 χώρες, όλων των ηλικιών, από τον 78 ετών Ισραηλινό GM Κραϊντμαν μέχρι τους 10χρονους αδερφούς Κάπελλα, αγωνίσθηκαν στον εξαιρετικό αγωνιστικό χώρο του ξενοδοχείου Crithoni's Paradise.

Πρώτος στην γενική κατάταξη μετά την άρση των κριτηρίων ισοβαθμίας ο Ουκρανός GM Μιροσνιτσένκο με 7/9 ακολουθούμενος από τον Γεωργιανό GM Μιχεντλισβίλι με τους ίδιους βαθμούς αλλά χειρότερα κριτήρια ισοβαθμίας.

Πρώτη γυναίκα η ισπανίδα WGM Καλτσέτα με 6,5/9, η οποία πέτυχε και νόρμα IM ανδρών, ενώ πρώτος Έλληνας ανεδείχθη ο Θεσσαλονικιός GM Αθαν. Μαστροβασίλης με 5,5/9.

Χρηματικά έπαθλα δόθηκαν, επίσης, στον σκακιστή με την καλύτερη διαφορά απόδοσης, στον πρώτο χωρίς διεθνές ELO, ενώ βραβεύθηκε και η καλύτερη παρτίδα του τουρνουά, η οποία ήταν η νίκη του Μιροσνιτσένκο κατά του Ούγγρου IM Boros. Κύπελλα, μετάλλια και σκακιστικά βιβλία δόθηκαν στους πρώτους των ειδικών κατηγοριών κάτω των 10,12,14,16 και 20 ετών.

Κατά την τελετή λήξης, η οποία, όπως και το τουρνουά, καλύφθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του νησιού, παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Λέρου κος Εμμ. Μαραβέλιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κοι Αντ. Νταλλαρής και Μιχ. Κοντραφούρης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και χορηγών. Από όλους τονίστηκε η σημασία της διοργάνωσης για το νησί και δόθηκε η υπόσχεση για τη στήριξη του Όπεν Λέρου και τα επόμενα χρόνια.

Όλα τα αποτελέσματα, φωτογραφίες και παρτίδες από το τουρνουά στο site της διοργάνωσης www.leroschess.gr

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε email στον blogger!

SNAPIT screen capture

SNAPIT screen capture
Digeus software - Don't waste time cropping your captures. Take a "snapshot" of anything exactly what you need, with just a click.