Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

7ο Σκακιστικό φεστιβάλ του Γιβραλτάρ




Εκπληκτική το δίχως άλλο, η μέχρι τώρα εμφάνιση του Βασίλη Κοτρωνιά που στο πρώτο γύρο στις 27 κέρδισε τον Αργεντίνο FM Ripari, Marcelo και στον 2ο γύρο τον Ισπανό GM Bellon Lopez, Juan Manuel (με ανταλλαγή Βασίλισσας για τρία ελαφριά κομμάτια). Η παρτίδα όμως που συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα, ήταν αυτή που παίχθηκε χθες μεταξύ του Έλληνα Grandmaster και του πασίγνωστου στους σκακιστικούς κύκλους GM Nakamura, Hikaru. Ο Κοτρωνιάς τελικά κέρδισε με εκπληκτικό τρόπο στέλνωντάς τον αντίπαλό του στη 13η σκακιέρα, ενώ ο ίδιος καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα στις 16:00 τον Ινδό GM Harikrishna, Pentala στη 2η σκακιέρα με το "μειονέκτημα των μαύρων". Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σε σκακιέρες χαμηλότερες από τον Βασίλη, αγωνίζονται ονόματα όπως GM Gashimov, Vugar, GM Akobian, Varuzhan, GM Svidler, Peter, GM Sokolov, Ivan, GM Beliavsky, Alexander G και GM Andersson, Ulf. Αναφορά για τη παρτίδα του Έλληνα σκακιστή γίνεται και στο blogspot της Susan Polgar. Δείτε ΕΔΩ τις παρτίδες του Βασίλη Κοτρωνιά, όπως αυτές δημοσιεύονται από τη Greekbase του Σωτήρη Δελαβέκουρα.

*Επιλέξτε το παρακάτω λογότυπο, για να περιηγηθείτε στη πολύ καλή ιστοσελίδα του Φεστιβάλ του Γιβραλτάρ.




-Το ιστολόγιο θα ενημερωθεί, τόσο για το αποτέλεσμα της σημερινής παρτίδας του Κοτρωνιά, όσο και για τις υπόλοιπές.

1 σχόλιο:

Χρήστος είπε...

Καταπληκτική νίκη του Κοτρωνιά!! Από όσα λέει το Fritz το φινάλε το έπαιξε τέλεια!!! Με αυτή του τη νίκη είναι πλέον πρώτος με 4 βαθμούς σε 4 αγώνες. Να δούμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια.

Στείλτε email στον blogger!

SNAPIT screen capture

SNAPIT screen capture
Digeus software - Don't waste time cropping your captures. Take a "snapshot" of anything exactly what you need, with just a click.