Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Το ΟΠΕΝ του Cappelle la Grande

Τα διεθνή ΟΠΕΝ είναι στις μέρες μας ένας θεσμός, που φέρνει τους σκακιστές από όλο τον κόσμο ποιο κοντά. Ορισμένες από αυτές τις διοργανώσεις, έχουν μακροχρόνια παράδοση και κάθε χρόνο βελτιώνονται σε όλους τους τομείς. Συγκεκριμένα το ΟΠΕΝ του Cappelle που λαμβάνει χώρα στη Γαλλία, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Δουνκέρκη, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1984 με περίπου εκατό συμμετοχές και από τότε διοργανώνεται κάθε χρόνο ανελλιπώς . Σήμερα το ΟΠΕΝ του Cappelle la Grande είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ποιο οργανωμένα διεθνή τουρνουά. Στη διοργάνωση του 2008 συμμετείχαν σε αυτό 600 σκακιστές από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων 98 γκραν-μαιτρ και πολλοί διεθνής μαιτρ. Χαρακτηριστικό της καλής διοργάνωσης, είναι ότι κάθε χρόνο με τη λήξη του τουρνουά, προκηρύσσεται αυτό του επόμενου έτους.


Κύριος εκπρόσωπος των ελληνικών χρωμάτων στη Γαλλία, ήταν ο διεθνής γκραν-μαιτρ Βασίλης Κοτρωνιάς, που ισοβάθμησε με άλλους επτά σκακιστές στην πρώτη θέση.

1 GMI GASHIMOV Vugar AZE 2665
2 GMI ARUTINIAN David GEO 2576
3 GMI FEDORCHUK Sergey UKR 2652
4 GMI KRYVORUCHKO Yuriy UKR 2597
5 GMI CHERNYSHOV Konstantin RUS 2543
6 MI DEVIATKIN Andrei RUS 2543
7 GMI KOTRONIAS Vasilios GRE 2628
8 GMI L'AMI Erwin NED 2581

Αξιοσημείωτες ήταν και οι εμφανίσεις των, Yelana Dembo IM 154η θέση με 5/9, Λογοθέτης Σωτήριος FM 208η θέση με 5/9 και Μακροπούλου Μαρίνα WGM 226η θέση με επίσης 5/9 βαθμούς.


(Στη φωτογραφία δεξιά ο Βασίλης Κοτρωνιάς)

Στο τουρνουά αυτό συμμετείχε και ο δικός μας Ψυχογιός Αντώνιος ο οποίος σημείωσε 3,5 βαθμούς αντιμετωπίζοντας σκακιστές με πολύ υψηλότερο ΕΛΟ από το δικό του (Ο χειρότερος από τους αντιπάλους του είχε τριακόσια ΕΛΟ περισσότερα από αυτόν). Χαρακτηριστικό της καλής εμφάνισής του, είναι το γεγονός ότι απέσπασε την ισοπαλία από τον Νορβηγό Lilleoren M. μαιτρ της FIDE παίζοντας συνολικά με απόδοση 1900 ΕΛΟ.

(Στη φωτογραφία αριστερά ο Ψυχογιός σε κρίσιμη στιγμή της παρτίδας)


Πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση του Μαραντίδη Παναγιώτη αθλητή του Γ.Α.Σ. Κιλκίς, ο οποίος συμμετείχε στο ΟΠΕΝ για δεύτερη συνεχή χρονιά και σημείωσε νίκη με τον Δανό Andersen Mads με 2049 ΕΛΟ.



(Στη φωτογραφία δεξιά ο Μαραντίδης εναντίον του Γάλλου Lambert Rene)












1 σχόλιο:

Rigas είπε...

Xrhstara SYGXARHTHRIA ! ! ! Kai gia ton sullogo kai gia to site...h douleia einai pragmatika PARA POLY kalh kai fainete apo to apotelesma...organwmenh douleia kai 3erw oti kourastikes POLY kai doulepses me meraki...gia allh mia fora apodei3es oti mporeis na katafereis polla file...SYNEXISE ETSI kai mhn masas.... BRAVO kai pali ! ! !

Στείλτε email στον blogger!

SNAPIT screen capture

SNAPIT screen capture
Digeus software - Don't waste time cropping your captures. Take a "snapshot" of anything exactly what you need, with just a click.